Parajdi sóbarlang

Szöveg: A kősó közvetlen a parajdi sóbányából lett idehozatva nagy része 3-5 kg-os. Ezekből sófalat építettünk fakerettel, hogy minél nagyobb felületet érintsünk így annál hatékonyabb legyen a terápia. Ezt követően és közben fény megvilágítással szereltük fel a helyiséget. Egy nagyobb és egy kisebb helyből áll a gyermekek kíváncsiságának minél nagyobb kielégítésére. Próbáltuk nagyon izgalmas megoldásokkal feldobni és megfűszerezni a kis birodalmukat, amit a belépés után egyből a birtokukba fognak venni.

A szellőztetés és fűtés tökéletesen megoldott.

A sóhomokozó is a gyermekek örömére lett kialakítva hatalmas sókupaccal, és homokozós játékokkal.

  • felső-légúti megbetegedések enyhítésére,
  • légúti allergia kezelésére(parlagfű, pollen, toll, pihe, stb.), szénanátha,
  • asztma, nátha,légzéselégtelenség, tüdőtágulás, fül-orr-gége fertőzések megelőzésére és a folyamat gyorsabb lecsengésére,
  • hörghurut, arcüreggyulladás esetén is alkalmazható
  • dohányzásokozta irritációk, horkolás előfordulásakor,
  • állandóköhögés enyhítésére esetleges megszűnésére,
  • szívritmuszavar, vérnyomás szabályozás, alvászavar előfordulásakor,
  • stressz, kimerültség, kiégés gyakoriságánál
  • PREVENCIÓ: megelőzés (immunrendszer erősítése, tiszta, könnyű légzés elérése) esetén.
  • kellemes relaxáció, feltöltődés, pihenés.

Az említett légúti betegségekre az egyik leghatékonyabb, s bárki számára ajánlott kezelési, kiegészítési és prevenciós módszer, a természetes száraz sóterápia, melynek mikroklímája pozitív élettani, s ezáltal kedvező gyógyhatással bír az emberi szervezetre, elsősorban a légzőszervekre. A sóterápia kapcsán a sóval telített levegő jótékony hatását használjuk ki és a légzőrendszer öntisztuló, valamint a szervezet öngyógyító folyamataiban játszik nagy szerepet. A Sóterápia jótékony, méregtelenítő hatása már 1 alkalom után is jelentkezik, de tartós gyógyító hatását több egymást követő alkalom után tudja kifejteni!

Minden óvodai és iskolai csoportnak kedvezményt tudunk biztosítani. Egy tavaszi és egy őszi kampány keretén belül, de ha igény van rá természetesen bejelentkezés alapján ezen felül is tudunk teret biztosítani.

TAVASZI KAMPÁNYUNK az allergiás megbetegedések prevenciójára épül. Ez 5 alkalmas bérlet, amit csak a jelenlévők fizetnek csak ki minden esetben. Tehát egy-egy csoportnak 5 alkalom, lehetőleg egymást követő (maximum 2 hét alatt lejárható) Ez gyermekenként 800 Ft/ fő-t jelent. Csoportonként 3 pedagógusnak ingyenes a belépés. Szülők is természetesen bejöhetnek, abban az esetben nekik is 500 Ft / fő a részvétel.

Minden felnőttnek jár ebben az esetben igény szerint kávé, tea. Gyermekeknek, pedig ásványvíz grátisz.

ŐSZI KAMPÁNYUNK a légúti megbetegedések prevenciójára épül. Ez 5 alkalmas bérlet, amit csak a jelenlévők fizetnek csak ki minden esetben. Ez gyermekenként 800 Ft/ fő-t jelent. Csoportonként 3 pedagógusnak ingyenes a belépés. Szülők is természetesen bejöhetnek, abban az esetben nekik is 500 Ft / fő a részvétel.

Minden felnőttnek jár ebben az esetben igény szerint kávé, tea. Gyermekeknek, pedig ásványvíz grátisz.

sóhomokozó, a kisgyermekek részére kialakított, speciális „játszótér”, ahol játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, fejleszthetik koncentrációs képességüket. Miközben a gyerekek az őrölt sót folyamatosan felkavarják, észrevétlenül lélegzik be az apró sószemcséket, melyek a légutakba bekerülve fejtik ki pozitív hatásukat. A nagy mennyiségű parajdi kősó és a fényterápiás inverter, a só és sóőrlemény tiszta-baktériummentes levegőt biztosít a gyermekek számára.

A  0-3 éves korosztályú gyermek részére, szinten is díjmentes. Csak a kísérő felnőttnek kell az ártábla alapján fizetni.

Igény szerint a sószobában alvási lehetőséget is tudunk biztosítani, a hosszabban tartó tüdő tisztulása érdekében.

Minimum 3 éjszaka tartózkodási lehetőséggel!

Nyáron csak a szállóvendégeknek vannak fenntartva a szolgáltatások, hiszen ők extrán ezért érkeznek  messziről hozzánk.

Május-Június-Július-Augusztus

Bejelentkezés szükséges

óvodai csoportoknak
dézsa és szauna használatbavétel előtt 1 nappal
szállásfoglalás esetén
babazsúrok és szülinapi party-k minimum 1 héttel előtte

Játszóház 
egyéni: 1.000 Ft / alkalom / fő
csoportos: 800 Ft / alkalom / fő

Gyermekmegörző
1 óra 800 Ft, a 2. órától 500 Ft (maximum 3 óra)
Bérlet 8. 000 Ft / 5 alkalom
Zsúrokra bérleti díj óránként 2.000 Ft Minimum 2 óra.

Kísérőjegy 500 Ft

Szállás (szeptembertől-áprilisig)
4.000 Ft /gyermek / éj
6.000 Ft / felnőtt / éj
+ 400 Ft idegenforgalmi adó 18 év felett/ fő/ éj